Inici

En TEO és solidari


 Pàgina 1 de 1    1 
En Teo col·labora amb Haití
teo, solidaritat haiti

 

Ahir es va inaugurar a Barcelona l'exposició solidària "Nou Haití Photo-Street Art", amb l'objectiu de donar assistència sanitària a 10.000 persones durant un període de tres mesos.


L'exposició la formen 70 fotos fetes a Haití sobre les que diferents artistes han intervingut de forma única i personalitzada. Violeta Denou ha treballat sobre una de les fotografies amb una composició d'en Teo i els seus amics, assenyalant la importància de l'educació en els nens.

L'acte ha estat patrocinat per Barcelona Meeting Point, i l'exposició estarà oberta al públic fins el 22 de desembre a l'hotel Catalonia Rambles de Barcelona. Els diners que s'obtinguin de les vendes de cadascuna de les obres es destinarà a l'ONG Farmamundi, que continua treballant un any després de l'emergència del poble haitià causada pel terratrèmol, i que ha deixat a prop del 80% de la població sumida en la pobresa. Aquesta ONG treballa en set projectes de post-emergència en col.laboració amb altres ONG locals, amb l'objectiu de contribuir a la millora de les condicions socios-sanitàries de la població damnificada.


 

Col·laboracions
En Teo ensenya els nens a protegir-se del sol
Teo, prevencio cancer infantil, Teo platja

 

En la nova versió del llibre "En Teo va a la platja", que s'ha presentat avui a Barcelona (17-06-2010), els personatges segueixen hàbits saludables a l'hora de prendre el sol.
 
La iniciativa, impulsada per l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia, s’emmarca en les polítiques de prevenció del càncer del Departament de Salut.  Més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir evitant una exposició excessiva al sol i les cremades cutànies, especialment durant la infantesa i l’adolescència. Les projeccions indiquen que els diagnòstics de melanoma seguiran augmentant: un 4,4% cada any en homes i més d’un 7% en dones

Marina Geli, consellera de Salut, i Ernest Maragall, conseller d’Educació, han presentat aquest matí una nova versió del llibre “En Teo a la Platja”, en què en Teo segueix uns hàbits saludables a l’hora de prendre el sol.

La nova versió del llibre presenta algunes modificacions de l’original pel que fa a la conducta dels personatges. Ara en Teo es posa la crema protectora abans d’anar a la platja, juga amb els seus amics amb gorra i samarreta i descansa sota un para-sol. L’objectiu és que serveixi d’exemple per als més petits i les seves famílies a l’hora d’anar a la platja, evitant els efectes nocius del sol.

La idea de modificar el llibre va sorgir de professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona, que es van posar en contacte amb les autores de l’obra i amb l’editorial, que van acceptar modificar el llibre. La iniciativa també ha comptat amb el suport de l’Institut Català d’Oncologia i del Departament de Salut i del d’Educació, que n’han finançat la reedició.

Aquest projecte s’emmarca en les polítiques del Departament de Salut de promoure la prevenció del càncer. No en va, es considera que el 40% de tots els tumors es podrien evitar amb uns hàbits de vida saludables com ara no fumar, mantenir una dieta equilibrada, fer exercici físic regularment, moderar el consum d’alcohol i prendre el sol amb precaució.

També es va fer una presentación del llibre al setiembre de 2010 a l'Hospital Clínic de Barcelona. Per a més informació:

Fes clic aquí, Acte a l'Hospital Clínic de Barcelona

Senegal i Fundació SOS
Teo, solidaritat

En Teo és un personatge dels més populars de la literatura infantil internacional. Les seves creadores, Asun Esteban i Carlota Goyta, els noms que s'amaguen sota el pseudònim Violeta Denou, arrel del viatge realitzat a Senegal amb la Fundació SOS, en 2008, han cedit els drets d'imatge dels seus personatges (en Teo i els seus amics), a la fundació, amb la finalitat de crear campanyes de promoció a Espanya per recaptar fons destinats als projectes infantils a Àfrica: hospitals pediàtrics, guarderies, escoles i orfenats.

Per això, des d'ara, en Teo ens acompanyarà en tots els esdeveniments benèfics destinats a aquesta fi i serà protagonista de campanyes solidàries finançades per diverses empreses col·laboradores.

Fundació SOS: Sorteig de samarretes d'en Teo
Samarretes Teo solidàries

La fundació SOS va realitzar aquest estiu un sorteig de samarretes d'en Teo, imatge de la fundació, per a tots els nens de cala Salions, a Tossa de Mar.

Els nens i les seves famílies s'ho van passar en gran col·laborant en les activitats esportives que organitzà la Junta d'aquesta cala.

 Pàgina 1 de 1    1