Inici

Pares & Professors


Com ajuda en TEO en la transmissió de valors als nens?

Actualment en Teo ocupa una posició privilegiada en el record de diverses generacions de nenes i nens per ser un dels personatges que continua transmetent valors als nens.


1) Els nens aprenen de forma divertida
Se'ls transmeten continguts educatius d'una forma lúdica.

2) S'estimula l'educació i el potencial pedagògic
Es posa èmfasi en l'aprenentatge de l'abecedari, els nombres, el vocabulari i les manualitats.

3) Es treballa un ric contingut visual
S'encurioseix infantil i s'estimula la imaginació dels nens pel seu gran contingut de detalls.

4) Fomenta el realisme
Explica l'entorn quotidià, es mou en un món de no ficció. Les escenes qüotidianes i la senzillesa del món d'en Teo aconsegueix que els nens es vegin fàcilment identificats en ell i en les seves aventures.

5) Contribueix al desenvolupament social, moral i cognitiu del nen
Fomenta el respecte per la família, els amics i la naturalesa.


El respecte: un valor clau en l'educació dels nens

Durant més de trenta anys, el personatge d'en TEO ha transmès valors essencials. Podem destacar com el valor mes important i el que resumeix a tots els altres el valor del respecte.

El respecte a la gent gran, germans i família en general és conduït pels integrants d'aquesta a través de l'afecte i la interacció dels diferents membres que la componen i que mostren les imatges d'alguns llibres com, per exemple, en TEO i els seus avis, en TEO i la seva germana, en TEO i la seva família, etc.

El respecte cap als seus companys i amics ho veiem reflectit en els llibres en TEO a l'escola, en TEO i els seus amics, en TEO va a casa de la seva amiga, etc. destacant en aquest últim cas la igualtat sense distinció de races ni colors i incorporant des dels seus primers anys aquesta normalització en el procés integrador de la immigració.

El respecte cap a la naturalesa és una constant en tota la col·lecció. En TEO és un nen que estima els animals i la seva presència a casa i en el seu entorn ho corrobora. Alguns títols tals com en TEO en el zoo, en TEO en la granja, en TEO i el seu gos, enTEO al parc natural, etc, es podrien destacar en aquest sentit.

En Teo respecta la naturalesa i aprèn d'ella. En aquest últim cas s'ha insistit a ensenyar a tots els nens el concepte d'ecologia amb alguns títols específics paral·lels a la col·lecció clàssica en els quals actua com a conductor dels diferents temes.

En Teo es presenta com un nen més dins del seu entorn que no pretén destacar com a capdavanter sinó com un company de jocs i aventures. Simpàtic i bufó, vestit amb colors que són ràpidament identificats pels petits lectors dins de les làmines dels seus llibres plenes de detalls.

Des de petits i, gairebé des dels primers mesos de vida, els nens poden conèixer a aquest personatge que seguirà sent el seu amic i amb el qual descobriran el món de forma amable i assentessin les bases per a la convivència en el futur.

 

Altres articles d'interès relacionats amb l'educació infantil:


Hitos en el desarrollo infantil