Inici

Qui Som


 

Teo va néixer l'any 1977. Les seves autores, Asunción Esteban i Carlota Goyta després d'acabar els seus estudis a l'escola Elisava de Barcelona van fundar l'Estudi Denou el 1969. L'activitat d'il·lustració s'inicia en 1977, alternant-la amb projectes de disseny gràfic i interiorisme al principi, i dedicant-se posteriorment ja en exclusiva a la il·lustració.

Violeta Denou és el pseudònim amb el qual signen les seves obres d'il·lustració les autores Asunción Esteban, Carlota Goyta i Ana Vidal. Des de la seva publicació, el personatge de Teo i les seves col·leccions han estat distingits amb nombrosos premis literaris. En Teo porta publicats més de 150 títols i ha estat traduït a més de 15 idiomes. En 2007, en Teo va complir el seu 30è aniversari, sent un dels personatges més volguts pels nens.

 

Si en Teo ha acompanyat els més petits en el seu creixement  al llarg dels anys, això ha estat possible gràcies al suport editorial que aquest popular personatge ha rebut al llarg del temps. Des de fa més de 30 anys, en Teo ha acompanyat els nens en el seu creixement, convertint-se en el personatge preferit de diverses generacions de nens i de nenes. En aquest aspecte, l'editorial Timun Mas ha complert una destacable tasca educativa cap als nens, aconseguint que els llibres d'en Teo siguin una oportunitat de joc i d'aprenentatge des dels primers mesos de vida fins als 7 anys, i apostant cada any per novetats editorials, pensant en el seu contingut i sorprenent amb diferents i originals formats.

Des de les primeres col.leccions com "En Teo descobreix món" fins a "Sóc Teo!" o els "Llibres especials d'en Teo", l'èxit es pot resumir en que en Teo és un personatge amb el qual els nens s'identifiquen, el seu món és senzill i les seves "aventures" són les mateixes que viuen els nens de la seva edat. D'altra banda, els llibres d'en Teo transmeten valors atemporals i conceptes educatius, de forma lúdica i divertida.

En l'actualitat, el col·lectiu Violeta Denou està format per Asunción Esteban i Carlota Goyta, que continuen treballant amb en Teo i assumint amb il·lusió tots els nous reptes del futur.